OFF CAMPUS UPDATES IN TELEGRAM
JOIN NOW

Wipro Elite Verbal Questions




1)Read the following passage carefully and answer the questions given below it. Certain words are printed in bold to help you to locate them while answering some of the questions.

The yearly festival was close at hand. The store room was packed with silk fabrics. Gold ornaments, clay bowls full of sweet curd and platefuls of sweetmeats. The orders had been placed with shops well in advance. The mother was sending out gifts to everyone. The eldest son, a government servant, lived with his wife and children in far off lands. The second son had left home at an early age. As a merchant he travelled all over the world. The other sons had split up over petty squabbles, and they now lived in homes of their own. The relatives were spread all across the world. They rarely visited. The youngest son, left in the company of a servant, was soon bored and stood at the door all day long, waiting and watching. His mother, thrilled and excited, loaded the presents on trays and plates, covered them with colourful kerchiefs, and sent them off with maids and servants. The neighbours looked on.

The day came to an end. All the presents had been sent off. The child came back into the house and dejectedly said to his mother, “Maa, you gave a present to everyone, but you didn’t give me anything !” His mother laughed, “I have given all the gifts away to everyone, now see what’s left for you.” She kissed him on the forehead. The child said in a tearful voice, “Don’t I get a gift ?” “You’ll get it when you go far away.”

“But when I am close to you, don’t I get something from your own hands ?” His mother reached out her arms and drew him to her. “This is all I have in my own hands. It is the most precious of all.”

i) Why did the woman's second son travel?

A. He was restless by nature
B. He did not want to stay at home
C. He was rich and could afford to travel
D. His job was such that he had to trave
E. None of these

Solution: D

ii) What did the youngest child do while his mother was busy?

1. He waited for a chance to steal some sweetmeats.
2. He pestered his mother to give him a present.
3. He stood at the door with servants

A. only 1
B. only 2
C. Both 1 and 3
D. Only 3
E. None

Solution: D

2) Although he puts in…………..of overtime and takes few holidays, he………… cannot support his family

A. sufficient, however
B. lot, besides
C. much, thus
D. plenty, still
E. frequency, yet

Solution: D



3) He said that five miles __________ too far him to walk.

a) were
b) are
c) was
d) are being

Solution: was



4) The panel__________ deciding how they want to select the winner.

A. Have been
B. are
C. is
D. were

Solution: is

5) Select the word or phrase that is closest in meaning to the given word - NONCHALANCE

A. Neutrality
B. Indifference
C. All-knowing
D. Ignorance
E. timeliness

Solution: B

6) Find the synonym of the word - PERSISTENT

A. Armageddon
B. Flagrant
C. Tenacious
D. Inconsistent

Solution: C



7) Monika is quite intelligent but rather ------------

A. idealistic
B. generous
C. lazy
D. optimistic

Solution: C

8) Each of the following sentences has been divided into four parts. There is an error in one of the parts. Point out the part which has an error.

(A) The man to/ (B) who I sold/ (C) my house/ (D) was a cheat. (E) No error

A. A
B. B
C. C
D. D
E. E

Solution: B



9) Find the word that can replace the word in underline.

Circumlocution is a sure way to demonstrate that one is not ready to answer a question and has instead chosen to baffle.

A. terse
B. Succinct
C. Verbosity
D. clarity

Solution: 3

OFF CAMPUS UPDATES IN TELEGRAM
JOIN NOW

10) When Elisabeth Olsen says that she is getting on with Max, what does the phrasal verb ‘get on’ means?

A. Manage
B. fare
C. all of the above
D. None

Answer : 3

11) There are two sentences (A) and (B). Connect them to form a single sentence without distorting the meaning

A) She speaks Tamil.

b) She speaks Telugu.

A. She speaks both Tamil and Telugu.
B. She speaks Tamil as well as Telugu.
C. Both of the above
D. None of the given

Answer : 3

12. When her illness took a turn for the worse, the doctors took _____________ to ____________ the situation.

a) steps, ameliorate
b) approaches, better
c) modes, improve
d) measures, enhance

Answer C

13. Choose the option which gives the closest meaning to the phrase given below

Back seat driver

a) Extra weight
b) Instructor from backend
c) People who criticize from the sideline
d) Second person

Answer C

14. Choose the word whicch conveys the OPPOSITE meaning for the word

Neat

A. Sloppy
B. Fragnant
C. Spruce
D. Orderly

Answer A


15. In the following questions choose the word which best expresses the meaning of the given word

CORPULENT

a) Lean
b) Gaunt
c) Emaciated
d) Obese

Answer : d


OFF CAMPUS UPDATES IN TELEGRAM
JOIN NOW